Bekijk alle evenementen
Kalender
Bekijk alle groepen
Zoekwoorden
Ingrid van Heezen heeft 2 foto's geplaatst in album Tijdlijn foto's 5 uren 24 minuten geleden

Voorlezen, zo leuk, gezellig en waardevol. Je kunt voorlezen, maar ook voorgelezen worden. Je kunt iemand verrassen met een boek, maar ook samen een boek kiezen..... Hierbij tips om het nog leuker te maken, veel voorlees plezier samen!


Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip . Hieronder een aantal tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen.

Een boek kiezen
Hetzelfde boek een paar keer voorlezen
Voorleesrituelen
Voorlezen met stemmetjes
Te moeilijk of niet?
Voorspel samen het verhaal
Moeilijke woorden
Laat uw kind vertellen
Voorbereiding op het voorlezen

Een boek kiezen
In de bibliotheek is zoveel keuze aan boeken dat het soms niet meevalt een geschikt boek te vinden dat op dat moment past bij de belevingswereld van je kind. Denk eens aan de volgende situaties: misschien is er in het gezin een baby op komst, wordt je kind zindelijk of leert het tanden poetsen. Veel bibliotheken hebben de boeken per thema bij elkaar sta

Hetzelfde boek een paar keer voorlezen
Het is een feit dat kinderen een verhaal eindeloos vaak willen horen en telkens opnieuw weer prachtig vinden. Bij de eerste keer voorlezen zijn ze geboeid, bij de tweede keer is er het feest der herkenning, bij de volgende keren krijgen ze oog voor detail en ontdekken ze steeds weer iets nieuws in de plaatjes.
Hetzelfde boek een paar keer voorlezen hoeft voor jou niet saai te zijn als je elke keer een ander onderwerp verzint om het na het voorlezen over te hebben: het thema, de personages, heeft je kind zelf wel eens zoiets meegemaak

Voorleesrituelen
Kinderen raken vertrouwd met allerlei rituelen: zo doen wij dat altijd! Ze voelen zich prettig als ze kunnen rekenen op het dagelijkse voorleesritueel. Lees voor op een vertrouwd moment of op een knusse plek met een...

Foto's worden geladen.
Ingrid van Heezen deelde een foto 13 uren 14 minuten geleden

Ook als het buiten slecht weer is wordt er binnen heerlijk samen gespeeld in de pauze.
In de gang van groep 3 waren Veyron en Stijn heel hard aan het werk om een prachtige spin te maken. De spin, genaamd 'Fortnite', moest helpen om boeven te vangen. Ze waren (zijn) zo trots, dat ik u de foto van Fortnite niet wil onthouden:

Ook als het buiten slecht weer is wordt er binnen heerlijk samen gespeeld in de pauze.In de gang van groep 3 waren Veyron en Stijn heel hard aan het werk om een prachtige spin te maken. De spin, genaamd 'Fortnite', moest helpen om boeven te vangen. Ze  waren (zijn) zo trots, dat ik u de foto van Fortnite niet wil onthouden:
Ingrid van Heezen heeft 2 foto's geplaatst in album Tijdlijn foto's 2 dagen geleden

Onze kleuters zijn hard aan het werk rondom het thema 'communicatie'. Vorige week was poes zoek en hingen er 'vermist' posters in de gang.
Vandaag hadden we een echte postbodemevrouw op school. Zo leuk om te zien hoe leerlingen, leerkrachten en bezoekers hier van genieten..... En, er staan nog meer visites op het programma.

Foto's worden geladen.
Ingrid van Heezen heeft 3 foto's geplaatst in album Tijdlijn foto's 6 dagen geleden

fruit: week 3: 16 - 18 januari:

1 zakje waspeen voor 6 leerlingen
1 peer per leerling
1 meloen voor 15 leerlingen.

U weet het: als uw zoon of dochter meer fruit lust, mag u dat altijd mee geven op de fruit/groente dagen.

Foto's worden geladen.
Ingrid van Heezen heeft 3 foto's geplaatst in album Tijdlijn foto's 1 week geleden

Fruit week 2: 9-11 januari

1 sinaasappel per 2 leerlingen
1 appel per leerling
1 gele meloen voor 15 leerlingen

Let op de hoeveelheid per leerling aub. Als uw zoon of dochter hier niet genoeg aan heeft, mag u zelf ook nog iets van fruit of groente mee geven.

Foto's worden geladen.
Ingrid van Heezen deelde een foto 2 weken geleden

Fijne avond, voorzichtig met vuurwerk en een heel blij, vrolijk, gezond en 'samen' 2019!!!!

Geniet nog fijn van de komende week.

Juffen en meesters.

Fijne avond, voorzichtig met vuurwerk en een heel blij, vrolijk, gezond en 'samen' 2019!!!!Geniet nog fijn van de komende week.Juffen en meesters.
Ingrid van Heezen deelde een foto 4 weken geleden

Deze toppers hebben 113,72 bij elkaar gezongen voor Serious Request. ????????????❤????

Deze toppers hebben 113,72 bij elkaar gezongen voor Serious Request. ???❤?
Ingrid van Heezen deelde een foto 4 weken geleden

Zonder de ouders, de MR en de ouderraad kan een school echt niet! Vooral deze laatste weken hebben heel veel ouders heel hard (mee) gewerkt en mee gedacht. Onze ouderraad liep en loopt hierin voor op. Onze dank is groot.

Namens onze super ouderraad:

Zonder de ouders, de MR en de ouderraad kan een school echt niet! Vooral deze laatste weken hebben heel veel ouders heel hard (mee) gewerkt en mee gedacht. Onze ouderraad liep en loopt hierin voor op.  Onze dank is groot. Namens onze super ouderraad:
Ingrid van Heezen heeft 4 foto's geplaatst in album Tijdlijn foto's 4 weken geleden

Om elkaar denken is heel belangrijk. Eigenlijk altijd, maar met Kerst doen we dat een beetje extra.
Vorige week hebben alle leerlingen van 't Padland een kerststukje gemaakt. De leerlingen van groep 6 hebben er allemaal één extra gemaakt. En deze prachtige kerststukken werden vanmorgen persoonlijk afgeleverd bij onze buren. Zij waren blij verrast.

Vrolijk kerstfeest allemaal!

Foto's worden geladen.
Ingrid van Heezen deelde een foto 4 weken geleden

De ' last - minute' ideeën zijn vaak het leukste:
Groep 8 heeft bedacht om vanavond bij de achterdeur van school te gaan zingen voor serious request. Zij zullen daar van 17.15 - 17.30 uur voor alle binnenkomende ouders en leerlingen zingen in de hoop dat u een klein bedrag wil doneren voor dit goede doel!
En, omdat iedereen via deze deur binnen komt, kunt u ze niet missen!

De ' last - minute' ideeën zijn vaak het leukste: Groep 8 heeft bedacht om vanavond bij de achterdeur van school te gaan zingen voor serious request. Zij zullen daar van 17.15 - 17.30 uur voor alle binnenkomende ouders en leerlingen zingen in de hoop dat u een klein bedrag wil doneren voor dit goede doel!En, omdat iedereen via deze deur binnen komt, kunt u ze niet missen!